medya sensin, paylaş!

İngiltere’de Yaşamak ve Vatandaşlık Hayal Değil

Ankara Anlaşması Vizesi

ankara anlaşması Vizesi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’de iş kurabilir, serbest meslek sahibi olarak çalışma vizesi alabilir ve beş yıl boyunca ülkede kaldıktan sonra ingiltere vatandaşlığı na başvurabilirsiniz. İngiltere vatandaşlığına giden bu yolda vizenizi bir defa uzatmak, bir defa da süresiz oturum almak üzere başvuruda bulunacaksınız. İşte adım adım İngiltere vatandaşlığına giden yol:

Ankara Anlaşması Vizesi İlk Yıl

ankara antlaşması Vizesi ilk verildiğinde bir yıl süre için verilir. Bu bir yıl içinde İngiltere dışındaysanız İngiltere’ye gidip yerleşmek ve kurmayı taahhüt ettiğiniz işi kurmak ve işler hale getirmek durumundasınız.
Birinci yılın sonunda vizenizi uzatmak için ikinci bir defa başvuracaksınız. Bu başvurunuz başarılı olursa bu defa üç yıllık bir oturum alacaksınız. İlk yıl gerekli olan evrakları doğru derleyememişseniz, kendinizi evrakta sahtecilik ve kaynağı belirsiz finansman kullanımı hissini doğurabilecek bir duruma düşürmüşseniz İngiltere İçişleri Bakanlığı, vizenizi iki veya bir yıllığına uzatabileceği gibi uzatmayı tümden reddedebilir.

Üç Yıllık Vize Uzatması Almak

İşler yolunda gider de bu üç yıllık uzatmayı alırsanız önünüzde iki dönemeç daha var: dördüncü yılın sonunda süresiz oturumu almak ve beşinci yılın sonunda vatandaşlık başvurusunda bulunmak.
Bu zorlu gibi görünen süreç aslında bazı temel kurallara uyulduğunda hiç baş ağrısı olmaksızın tamamlanabilen bir süreç. Ankara Anlaşması Vizesine kendi başınıza başvurabilirsiniz, ancak bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamak istiyorsanız kesinlikle bir göç hukuku danışmanlık bürosundan veya hukuk bürosundan destek almanızı tavsiye ederiz.